detalj av teakdörr och handtag
ytterdörr i teak med sidoljus

YTTERDÖRRAR

YTTERDÖRRAR ÄR HUSETS SMYCKE; lika mycket vackra detaljer som ett säkert skydd. Valet av ytterdörr bidrar till husets särdrag och håller samtidigt vädret och världen ute. Våra limmade, isolerade ytterdörrar byggs en och en eller i mycket små serier. Materialet är alltid miljömärkt, massivt trä. Allt från ihoptappning till panelarbeten görs för hand av en hantverkare som ansvarar för våra dörrars hela tillkomst. Eftersom de flesta moment görs för hand, är allt från mått och material till design anpassningsbart. Vill du exempelvis ha en viss ytterdörr som pardörr är det fullt möjligt hos oss.

VÅRA MEST POPULÄRA YTTERDÖRRAR

OM VÅRA YTTERDÖRRAR

Bland våra olika dörrmodeller finner du både dörrar i gammal byggstandard – med ramkonstruktion – och de med modern design. De flesta ytterdörrar går också få med glas, fönster, sidoljus och sparkplåt. I och med att våra dörrar görs för hand på beställning kan du anpassa samtliga delar enligt dina önskemål. Varje del av din Bovallsdörr, inklusive paneler och dörrkarmar, är tillverkade i massivt trä och vi förmonterar alltid karmhylsor.

VAD SKILJER VÅRA DÖRRAR MOT ANDRA?

Med tre generationers dörrbyggande i ryggen vet vi hur viktig varje detalj är. Det är också i våra dörrars detaljer du märker skillnaden. Valet av trästycke, lackens eller oljans kvalitet. Ytbehandlingen på dörrpanelerna, dörrbladen och trösklarna. Och, inte minst, val av handtag, låscylinder och andra tillval. Den teak, ek, eller freijo som används i dörren väljs noggrant ut för bästa kvalitet och vi använder alltid FSC-certifierad träråvara där det är möjligt. Tillsammans skapar alla dessa detaljer en både säker, hållbar, vacker och helt unik ytterdörr som blir en helhet med din bostads övriga arkitektur. Välkommen att kika runt på våra produktsidor för inspiration, eller kontakta oss om du vill diskutera hur just ditt behov ser ut.

Är du ute efter att köpa en ytterdörr i teak, en dörr med sidoljus eller en entrédörr med glas? Oavsett, så har vi något för just er.

TRÄ, HOPP OCH KÄRLEK I ALLT VI GÖR.

Våra ytterdörrar i trä är byggda med respekt för råvaran. Träets struktur innehåller unika avtryck från naturen och varje trästycke, panel, karm, tröskel och list är som små stycken konst i sig.

Varukorg

Vi har semesterstängt v.28-31. Galleriet i Bovallstrand är öppet tis-torsdag kl.15-17.

X