konstruktion

Här nedan visas några informativa bilder på hur våra olika dörrkonstruktioner ser ut, både för ytterdörrar och innerdörrar. Har du frågor så är du välkommen att maila eller ringa oss så hjälper vi dig.

YTTERDÖRRAR MED PANEL

Ytterdörrar med panel har en kärna av en kantlistad stomme som består av cellplast och skruvreglar. Stommen kläs sedan med en aluminiumplåt, HDF och fanér på båda sidor. Slutligen skruvas (och ev. pluggas) en massiv panel på utsidan. 

 

sprängskiss av ytterdörr
konstruktion ramdörr-ytterdörr

YTTERDÖRRAR - RAMDÖRRAR

Ramdörr; en massiv ytterdörr byggd som man gjorde förr i tiden. Dörren innehåller endast massivt trä och glas. Ramen består av vändlimmad massiv ek, freijo eller teak i tre skikt. De fyra trästyckena byggs ihop till en dörr med hjälp av handkraft och lim.

SLÄTA INNERDÖRRAR MED FANÉR

Våra släta innerdörrar har stavlimmat faner på in- och utsida. Stommen är konstruerad av en ram i massiv fura, som är belagd med aluminiumplåtar och HDF-skivor, precis som våra ytterdörrar med panel. För att få rätt finish på den slutgiltiga produkten specialtillverkas faner till innerdörrarna.

snitt av slät innerdörr
snitt av innerdörr med ram och fyllning

INNERDÖRRAR - RAMDÖRRAR MED FANÉRAD FYLLNING

En innerdörr med massiv trä-ram, dvs. trä rakt igenom hela ramen. Dörrens fyllning består av en skiva klädd med stavlimmat stående faner på in- och utsida. För att få rätt finish på den slutgiltiga produkten specialtillverkas faner till innerdörrarna.

INNERDÖRRAR - RAMDÖRRAR MED GLAS

Ramdörr; en massiv innerdörr byggd som man gjorde förr i tiden. Dörren innehåller endast massivt trä och glas. Ramen består av vändlimmad massiv trä i tre skikt. De fyra trästyckena byggs ihop till en dörr med hjälp av handkraft och lim.

snitt av innerdörr med ram och glas

CE-MÄRKNING

Våra standard ytterdörrar är CE -märkta. SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) har utfört följande tester: regntäthet, vindlast, lufttäthet, stängningskraft och U-värde. Vi gör mycket skräddarsydda dörrar och de dörrarna är inte CE-märkta. Däremot kan man se på värdena för en likvärdig konstruktion och även få U-värdet för våra glas. CE-märkning och prestanda-deklaration följer med dörren vid leverans. Kontakta oss om du vill ha prestanda-deklarationer per mail eller post.​

FAQ - VANLIGA FRÅGOR

På den här sidan får du svar på de vanligaste frågorna om våra dörrar, materialet vi använder och hur du gör för att beställa en av våra produkter.

Varukorg

Galleriet i Bovallstrand är öppet vardagar 8-16. Övriga tider kan ev. bokas.

X